Basismodule Brugge
Volgende spieren komen aan bod:
biceps brachii, brachialis, deltoideus, infraspinatus, latissimus dorsi, anconeus, extensor carpi radialis longus, trapezius, gluteus maximus, quadriceps femoris vastus medialis, hamstrings, adductor longus, gastrocnemius, peroneus longus.
De 3 daagse basismodule bestaat uit 1 dag fysiopathologie - theorie - veiligheid en hygiëne en 2 dagen intense hands on dry needling.
Dag 1:
We nemen grondig het theoretisch concept van triggerpoints en de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek door: een overzicht van de research rond de fysiopathologie van de myofasciale dysfunctie en de concepten van perifere en centrale pijnmechanismen; een update van klinische trials rond myofasciale therapie en dry needling; een state of the art van de medische beeldvorming en andere technieken om myofasciale dysfuncties te objectiveren. Het luik veiligheid en hygiëne komt aan bod.
Dag 2-3:
De meest toegankelijke spieren leren we in de basismodule aanprikken. We werken hands-on, twee per twee, onder supervisie van een assistent, in kleine groepen. Alle technieken worden meermaals herhaald. De drempel tot prikken is laag: leren prikken en leren geprikt worden loopt opvallend vlot door de priktechniek en kwaliteitsvolle naalden. Met camera en de modernste audiovisuele middelen worden details voor iedereen duidelijk in beeld gebracht.
Na het beëindigen van deze cursus kan je uit het systeem deze spieren behandelen in de praktijk.
Het verder verfijnen van alle spieren en de juiste plaats geven van dry needling in de totale praktijk komt aan bod in het verdere verloop van het lange traject: de 3 opvolgmodules.
In onze volledige opleiding (basismodule + 3 opvolgmodules) Trigger leggen wij belangrijke accenten:
Wetenschappelijke onderbouw - accurate myofasciale diagnostiek - intensieve hands-on training Dry Needling van alle spieren - het plaatsen van de myofasciale diagnostiek in de totale differentiële diagnostiek – trainen met behulp van musculoskeletale ultrasound - aanleren van het concept van myofasciale spierkettingen - eindexamen.
De cursus staat open voor artsen en kinesitherapeuten en osteopaten.
U kan gebruik maken van de kmo portefeuille:
Herkenningsnummer voor DRY NEEDLING TRIGGER-activiteiten is: DV.O236420 (hoofdletters DV.O, gevolgd door de cijfers 236420) De NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten is: 86905
5-STAPPENPLAN VOOR AANVRAAG VAN UW KMO-PORTEFEUILLE
U hebt zich ingeschreven voor een opleiding via onze website. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en u zal de factuur ontvangen. N.B. Deze kan in uw SPAM terechtkomen. Controleer deze indien u geen mail ontvangt.
U doet een subsidieaanvraag via http://www.kmo-portefeuille.be/
Vermeld steeds uw klantnummer en factuurnummer.
Na de aanvraag stort u 70% van de cursusprijs (uw eigen aandeel) naar Sodexo.
De Vlaamse Overheid stort de resterende 30% in uw KMO-portefeuille.
U stort het bedrag vanuit de KMO-portefeuille door naar de dienstverlener.
Lunch en koffiepauzes worden gratis voorzien.
Om de kwaliteit van onze cursus te garanderen, beperken wij het aantal inschrijvingen. Na ontvangst van de factuur betaalt u de btw (btw komt niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille) aan ons met vermelding van het factuurnummer. De betaling van de btw is een definitieve bevestiging van uw inschrijving. U vraagt de kmo-portefeuille aan voor het bedrag excl btw.